Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 18,00 zł
Liście czerwonej herbaty zaraz po zbiorach poddawane są krótkiemu procesowi fermentacji, która sprawia, że napar z suszu czerwonej herbaty ma ziemisto-korzenny smak i aromat.
Sposób przygotowania czerwonej herbaty: Aby zaparzony napar zachował najlepsze wartości smakowe, swój unikalny aromat i właściwości zdrowotne herbatę należy zaparzyć w porcelanowym lub szklanym czajniczku w miękkiej wodzie pozbawionej soli wapnia i magnezu przez 3 do 7 minut, podawać w szklanych lub porcelanowych filiżankach. Otrzymany w ten sposób napar nie będzie miał gorzkiego posmaku, a smak i aromat staną się znacznie bardziej zmysłowe.
Kraj pochodzenia: Chiny
Składniki: herbata czerwona Pu-Erh 100%
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.