Bancha to jedna z najpopularniejszych zielonych herbat. Produkowana jest z krzewów gatunku Camellia Sinensi, tych samych co Sencha. Różnica polega jednak na tym, że wytwarza się ją z liści pochodzących z późnych zbiorów.
Bancha ma bardzo delikatny, słodki smak pozbawiony goryczki występującej w innych zielonych herbatach. Napar o słomkowej barwie emanuje ziołowym aromatem. Wyśmienicie smakuje z odrobiną miodu lub werbeną cytrynową.
Sposób parzenia: Banchę parzy się podobnie jak inne zielone herbaty. Na każdą filiżankę naparu przypada jedna łyżeczka suszu. Herbatę należy zalać gorącą wodą
o temperaturze około 75-85 stopni Celsjusza. Parzyć około 1-3 minut.
Składniki: zielona herbata z późnych zbiorów (Bancha) 100%
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.