Najniższa cena z ostatnich 30 dni: 11,99 zł
Czerwona sól hawajska pozyskiwana jest na wybrzeżu Pacyfiku przed wyspą Molokai, powstaje w wyniku wyparowywania wody. Kryształki soli zostają wymieszane z ekstraktami mineralnymi. Czerwona sól hawajska zostaje zmineralizowana za pomocą ziemi wulkanicznej, a swoją czerwoną barwę otrzymuje dzięki zawartości tlenku żelaza.
Smak soli czerwonej jest bardzo intensywny, używa się jej do czerwonego mięsa z rusztu, dobrze komponuje się z jagnięciną. Charakterystyczny kolor soli nadaje potrawie wyrazistego akcentu. Kryształki soli sprawdzają się również jako dekoracja.
Składniki: Sól 100%
Kraj pochodzenia: USA
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.